kako se dobro hraniti da bismo živjeli dulje i zdravije
S korica:
Osnovna namjera ove knjige je da na popularan način, a stručno ukaže na stanje u današnjoj prehrani, da ukaže na stvarna žarišta opasnosti po zdravlje ljudi, ali i da razbije neke ustaljene predrasude. Autor je pri tome realan ne daje preporuke i rješenja dijeleći ih crno-bijelo. Naprotiv, često ukazuje da je sadašnje rješenje samo izbor manjeg od dva zla. Potpune sigurnosti nema, niti je može biti no, ako poznajemo više činjenica o hrani lakše ćemo izbjeći najopasnija zagađenja. Ukratko, to je zaista priručnik koji s punim pravom nosi podnaslov: KAKO SE DOBRO HRANITI, DA BI ŽIVJELI DULJE I ZDRAVIJE
Knjiga je pisana izuzetno živo i zanimljivo – kao u napetom “krimiću” pratimo gdje se, kako i zbog čega hrana zagađuje, kako se i tko je detoksicira i na kraju dolazimo do sretnog ili manje sretnog ishoda….
U poglavlju RADIONUKLEIDI U PREHRAMBENOM LANCU autor nas odmjereno i bez panike, upoznaje sa stvarnim problemima zagađenja hrane radioaktivnim česticama…