UVJETI PRODAJE

1. Kupac i osobni podatci Kupca

Ovi Opći uvjeti definiraju Kupca kao fizičku ili pravnu osobu koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice www.antikvarijat-brala.hr u vlasništvu Knjižare i antikvarijata Brala, Dežmanova 3, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska, OIB: 56104376789. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Kupac je osoba koja naručuje i plaća proizvod, i kojoj se po uplati proizvod dostavlja. Kupac može proizvod naručiti i kupiti za treću osobu (u daljnjem tekstu Primatelj), te tada proizvod dostavljamo na adresu Primatelja. Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podatci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke pri naručivanju i kupnji proizvoda od Knjižare i antikarijata Brala, tj. za kupnju putem web trgovine www.antikvarijat-brala.hr sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

2. Kupnja u web trgovini

Kupnja u web trgovini obavlja se pregledom ponude, odabirom, te stavljanjem proizvoda u košaricu. Cijene proizvoda istaknute su uz sami proizvod i vrijede za sve oblike plaćanja. Sve cijene su s iskazanim PDV-om. Kupac proizvoda ne mora biti registrirani korisnik da bi obavio kupnju.

Kupac plaćanje može realizirati na sljedeće načine:

 • gotovinom u poslovnici prilikom osobnog preuzimanja na adresi Dežmanova 3, Zagreb
 • pouzećem putem GLS dostavne službe. Pouzećem šaljemo samo na područje Republike Hrvatske.
 • plaćanje putem kreditnih i debitnih kartica, plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg CorvusPay servisa za plaćanje kreditnim karticama: American Express, MasterCard, Diners, Visa i Maestro
 • općom uplatnicom ili virmanom, nakon zaprimljene narudžbe, a za vrijeme radnog vremena, šaljemo Vam ponudu na Vašu e-mail adresu na temelju koje ćete platiti u bilo kojoj banci, pošti, FINA-i ili internet bankarstvom. Naručene knjige u mogućnosti smo dostaviti nakon što Vaša uplata bude prikazana na našem transakcijskom računu.

Kod plaćanja kreditnom karticom transakcija se najprije prosljeđuje na predautorizaciju, a konačna autorizacija obavlja se tek kada se utvrdi dostupnost svih naručenih proizvoda. Ako je narudžba ispravno zaprimljena, Knjižara i antikvarijat Brala će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju da Knjižara i antikvarijat Brala ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, ili je narudžbu moguće samo djelomično kompletirati Knjižara i antikvarijat Brala će obavijestiti Kupca o proizvodima koji trenutačno nisu raspoloživi, te ga izvijestiti o roku u kojemu su proizvodi dobavljivi.Kupac može odlučiti hoće li odustati od kupnje u cijelosti, hoće li kupiti samo trenutno raspoložive artikle, ili će čekati da se cijela narudžba kompletira. Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabrana opća uplatnica ili plaćanje gotovinom, Knjižara i antikvarijat Brala se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 5 radnih dana. Nakon isteka toga roka, Knjižara i antikvarijat Brala ne jamči raspoloživost proizvoda. Kupac, da bi uspješno dovršio kupnju, dužan je popuniti sve ponuđene obrasce u procesu kupovine. U slučaju da se podatci Kupca razlikuju od podataka Primatelja Kupac je dužan upisati i Primateljeve podatke. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Knjižara i antikvarijat Brala isporučuje u najkraćemu mogućem roku.

Ukoliko kupac izvan Republike Hrvatske plati kreditnom ili debitnom karticom putem naše internet trgovine sustav će automatski naplatiti 4,00 € poštarine, u tom slučaju poslati ćemo Vam link za dodatnu uplatu nakon što izračunamo iznos poštarine za Vašu zemlju.

Ukoliko kupac umjesto dostave izabere opciju osobnog preuzimanja u Knjižari i antikvarijatu Brala naknada za dostavu se ne naplaćuje. Rok za preuzimanje naručenog proizvoda je do 10 radnih dana.

Kupac izvan Republike Hrvatske plaćanje može izvršiti samo putem kreditnih i debitnih kartica.

3. Izjava o konverziji (u slučaju kupovine iz inozemstva):

Sva plaćanja bit će izvršena u Eurima. Prilikom naplate Vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

All payments will be effected in Euro. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

4. Naplata/autorizacija transakcija:

Sva plaćanja mogu se obaviti u € (Eurima). U slučaju plaćanja kreditnom karticom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. Podatci o kreditnim karticama Kupca ne nalaze se u bazi podataka Knjižare i antikvarijata Brala, već samo i isključivo na serveru banke. Knjižara i antikvarijat Brala nema uvid u bankovne podatke Kupca.

5. Proizvodi u ponudi web trgovine:

Knjižara i antikvarijat Brala ne jamči da je proizvod na fotografijama u svakom detalju identičan originalu, posebice uslijed različitih postavki monitora, percepcije boja itd. U takvim slučajevima ne radi se o nedostatku proizvoda. Podatci o proizvodima (opis, cijena) podložni su tipografskim pogrješkama, tehničkim nepravilnostima web poslužitelja, napadu malicioznih programa na stranice itd. U slučaju očitih pogrešaka ili netočnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u web trgovini zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

6. Dostava

Na svakoj zaključenoj narudžbi naznačena je cijena poštarine. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Kupljeni proizvodi mogu se dostaviti na području Republike Hrvatske, kao i u inozemstvu, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem GLS dostavne službe. Cijena poštarine za područje Republike Hrvatske je 4,00 €.

Prilikom odabira načina dostave pouzećem dodatno se naplaćuje 1,25 €. Za narudžbe ukupnog iznosa većeg od 65,00 € dostava je besplatna za područje Republike Hrvatske.

Dostava u inozemstvo vrši se putem Hrvatske pošte i naplaćuje se prema cjeniku Hrvatske pošte d.d., Zagreb, https://www.posta.hr/hrvatska-posta-cjenik-online/262.

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati Knjižari i antikvarijatu Brala jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-poštom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti: da se naručeni proizvod na zahtjev Kupca ponovno dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja ili da naručeni proizvod preuzme na adresi Knjižare i antikvarijata Brala, Dežmanova 3, Zagreb.

Rok isporuke za Republiku Hrvatsku je do 10 radnih dana od datuma zaprimljene uplate narudžbe.
U rok isporuke uključen je dan obrade narudžbe, vrijeme potrebno za kompletiranje i pakiranje narudžbe te isporuku paketa od strane dostavne službe (otoci i manja mjesta imaju poseban red vožnje). Nastojat ćemo sve narudžbe isporučiti u roku kraćem od navedenoga.

7. Izjava o privatnosti:

Knjižara i antikvarijat Brala se ovom izjavom obvezuje da ćemo zaštititi privatnost korisnika i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.
Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.
Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?
Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, obrazac za kupovinu) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.
Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.
Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici
Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.
Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka
Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:
-pravo na pristup podacima i uvid u podatke
-pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
-pravo na prenosivost podataka
-pravo na povlačenje privole
-pravo na podnošenje prigovora
-pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
-pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora
Sigurnost vaših osobnih podataka
Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

8. Izjava o sigurnosti online plaćanja:

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

Security of Online Payments

While conducting payments on our web shop you are using CorvusPay – an advanced system for secure acceptance of credit cards on the Internet.

CorvusPay ensures complete privacy of your credit card data from the moment you type them into the CorvusPay payment form. Data required for billing is forwarded encrypted from your web browser to the bank that issued your payment card. Our store never comes into contact with your sensitive payment card data. Similarly, CorvusPay operators cannot access your complete cardholder data. An isolated system core independently transmits and manages sensitive data while at the same time keeping it completely safe.

The form for entering payment data is secured by an SSL transmission cipher of the greatest reliability. All stored data is additionally protected by hi-grade encryption, using hardware devices certified by FIPS 140 2 Level 3 standard. CorvusPay fulfills all of the requirements for safe online payment prescribed by the leading credit card brands, operating in compliance to the PCI DSS Level 1 standard – the highest security standard of the payment card industry. Payments made by cards enroled with the 3-D Secure program are further authenticated by the issuing bank, confirming your identity through the use of a token or a password.

All information collected by Corvus Info is considered a banking secret and treated accordingly. The information is used exclusively for the purposes for which they were intended. Your sensitive data is fully

secure and it’s privacy is guaranteed by the state of the art safeguard mechanisms. We collect only the data necessary for performing the work in accordance with the demanding prescribed procedures for online payment.

Security controls and operating procedures applied within the CorvusPay infrastructure not only ensure current reliability of CorvusPay but permanently maintain and enhance the security levels of protecting your credit card information by maintaining strict access controls, regular security and in-depth system checks for preventing network vulnerabilities.

Thank you for using CorvusPay!

      

9. Reklamacije:

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u slučaju:

 • Isporuka robe koja nije naručena
 • isporučena roba koja je oštećena ili nepotpuna, a da to nije uzeto u obzir, zbog našeg nenamjernog previda, kod formiranja prodajne cijene

Rok za podnošenje reklamacije je 8 dana od primitka paketa.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Knjižari i antikvarijatu Brala i to e-mailom na info@antikvarijat-brala.hr  ili preporučenom pošiljkom na adresu: Knjižara i antikvarijat Brala, Dežmanova 3, 10000 Zagreb.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe ili broj računa. Knjižara i antikvarijat Brala potvrdit će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za neoštećeni i valjani proizvod.

Korisnik/Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Prema čl. 79, stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača (NN, 41/14) korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Knjižaru i antikvarijat Brala o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Knjižara i antikvarijat Brala, Dežmanova 3, 10000 Zagreb) ili elektroničkom poštom na: info@antikvarijat-brala.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, broj narudžbe ili računa, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi na stranicama web shopa Knjižare i antikvarijata Brala u rubrici Uvjeti kupnje Kupac može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Knjižara i antikvarijat Brala bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Knjižara i antikvarijat Brala zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Knjižara i antikvarijat Brala može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena.

Kupac je dužan robu predati ili je poslati na adresu Knjižara i antikvarijat Brala, Dežmanova 3, 10000 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Knjižari i antikvarijatu Brala uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Troškove povrata robe kupac prema Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, čl. 77) mora snositi samostalno. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati:

LINK NA OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

10 Ostali uvjeti:

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Knjižara i antikvarijat Brala ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode Knjižara i antikarijat Brala će isporučiti po uvjetima važećim u trenutku primanja narudžbe.

11. Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga web trgovine prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ove web stranice sadrže informacije o Knjižari i antikvarijatu Brala, proizvodima i uslugama te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web trgovina. Knjižara i antikvarijat Brala ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

12. Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine sastavni dio ugovora.

 

Kolačić

Upotrebljavamo kolačiće kako bi smo vam osigurali što bolje iskustvo na našoj internetskoj stranici.  Kolačići, između ostalog, služe da bi  web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja.

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju internetski preglednik pohranjuje na tvrdi disk krajnjeg uređaja (npr. računala, pametnog telefona i sl.) ili je čita s njega prilikom posjeta internetskih stranica. Kolačići doprinose sigurnosti te brzini vaše interakcije s internetskim stranicama budući da pamte vaše preferencije (npr. podatke za prijavu i jezik) tako da prilikom ponovnog posjeta odgovarajućoj web stranici pomoću istog krajnjeg uređaja šalju informacije koje sadrže natrag prvotnoj web stranici (kolačići prve strane) ili drugoj internetskoj stranici (kolačići treće strane). Važno je napomenuti da spremljeni kolačići ne skupljaju osobne podatke, niti bilo kakve druge informacije koje imate pohranjene na vašem računalu.

Možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Vrste kolačića

 

 • Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.
 • Trajni ili spremljeni kolačići ostaju određeno vrijeme na uređaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika, ovisno o njihovim postavkama trajanja, ili dok ih korisnik sam ne ukloni.
 • Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.
 • Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

 

Što ako ne prihvatim kolačiće?

Ako odlučite ne prihvatiti kolačiće, moguće je da se određene značajke ove internetske stranice neće prikazivati ili ispravno raditi. To će ograničiti mogućnosti koje vam pruža naša stranica te bi moglo utjecati na dizajn i korisničko iskustvo.
Primjer značajki na koje bi odbijanje kolačića moglo utjecati:

 • prilagođeno iskustvo na internetskoj stranici
 • označavanje da vam se stranica sviđa i dijeljenje na društvenim mrežama
 • prikaz ugrađenog sadržaja

 

Da li www.antikvarijat-brala.hr koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice  omogućile bolje korisničko iskustvo.
Kakve kolačiće koristi www.antikvarijat-brala.hr?

Analitički kolačići trećih strana

Analitički kolačići prikupljaju podatke o tome kako posjetitelji koriste stranicu kako bi treće strane mogle napraviti analizu s ciljem povećanja funkcionalnosti i stvaranja sadržaja koji će najbolje zadovoljiti potrebe korisnika za informacijama. Koristimo se uslugama Google Analyticsa.

_gat i _gid kolačići uklanjaju se po zatvaranju internetskog preglednika, dok kolačić _ga ostaje pohranjen na uređaju i ne briše, odnosno ne ističe automatski.
Ako želite onemogućiti da Vam navedeni servis sprema kolačić možete to učiniti prema uputama na sljedećoj internetskoj stranici:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 •Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama

Informacija oko upravljanja kolačićima

Većina internetskih preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali pruža kontrole koje vam omogućuju blokiranje ili brisanje.
Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Informacije o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite, kao i na sljedećim poveznicama

www.allaboutcookies.org.
www.youronlinechoices.com

Svrha kolačića je poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.