S korica:
Knjiga Suvremena proizvodnja povrća moderno je koncipiran priručnik koji obrađuje suvremenu tehnologiju proizvodnje i sortiment tridesetak ekonomski najznačajnijih vrsta povrća.
U uvodnom su dijelu knjige obrađena područja općeg značenja za uspješnost povrćarske proizvodnje, kao što su tržište, agroekološki uvjeti proizvodnje, sortiment i sjemenarstvo povrća, ekološka proizvodnja te osnovni principi proizvodnje povrća u zaštićenim prostorima. U najvećem dijelu knjige obrađuje se suvremena tehnologija proizvodnje. Za svaku od trideset povrtnih kultura najraširenijih u Hrvatskoj obrađeni su gospodarsko značenje, prehrambena vrijednost, morfološke karakteristike, zahtjevi prema vanjskim uvjetima, tlu i plodoredu, obrada tla i gnojidba, tehnika sjetve i sadnje na otvorenom i u zaštićenim prostorima, zaštita usjeva od korova, bolesti i štetnika te način, vrijeme i tehnika berbe. Radi preglednosti i upućenosti proizvođača na glavne karakteristike u proizvodnji, svi slikovni prilozi i važne upute tiskani su u boji.




