S korica:
U nastojanjima da se proizvede što više zdrave hrane, u posljednje se vrijeme i gljivama posvećuje sve veća pažnja.
U ovoj knjizi je opisano, i mnogim slikama ilustrirano, kako se mogu uzgajati šampinjoni, slamnatice, bukovače na različitim podlogama (slami, drvu), jablanovače, panjevčice, baršunaste panjevčice i shii-take – čuvene gljive Dalekog istoka. U kraćim crtama opisani su načini uzgoja ćopaste tintnice, vrećaste tobolčarke, modrikače, judina uha itd. Posebno poglavlje posvećeno je üzgoju mikoriznih gljiva (vrganj, lisičica, tartuf). Slijede poglavlja o nabavci i izboru micelija, te o proizvodnji micelija i na kraju recepti za pripremu i čuvanje gljiva.
Ova knjiga bi trebala potaći bavljenje zanimljivim hobijem, koji je dosad bio manje poznat, a mogao bi omogućiti korisno zanimanje ili bar pružiti istraživačke, a nakon njih, i gurmanske užitke.




 
				 
				 
				 
				
 
				 
				 
				 
				